Paikallislehdessä huomasin uutisen muovi/paperi/kangaskassien vertailusta ja vaikka tuollainen pankista saatu mainoskassi on pyörinyt kauppareissuilla jo jonkin aikaa mukana päätin ommella vartavasten tähän kauppahommaan uuden kassin.

Mitään ohjetta ei ollut vaan leikkelin mittanauhan avulla suoria kappaleita. Ajattelin tehdä pohjasta niin leveän että sinne mahtuu kaksi maitopurkkia rinnakkain. Pohjan tein ompelemalla kassin kulmiin suorat ompeleet. Tämä kangas sopii hyvin ekologiseen ajatteluun koska ostin sen joskus kirpparilta ja aiemmassa elämässä se on roikkunut jonkun ikkunassa:) Samasta kankaasta olen jo tehnyt ainakin tämän ja tämän.

 Valmis kassi:


               850436.jpg

               850445.jpg
Lavastettua kuvaa, tuo kassi on kaksinkertainen,pohja kissanhiekkapaketista
               850448.jpg
                        Ompelin sangat kantokohdalta yhteen         
               850441.jpg
                        Sangan leveys alhaalla 5cm

Valmiit mitat:
 korkeus 38cm, leveys 47cm, pohja 15cm, sangat 5cm leveät ja 45cm pitkät

Vaikka olenkin kangaskassia käyttänyt en tiennyt että se on näin paljon ekologisempaa kuin muovikassi. Nämä tiedot on kopsattu suoraan lehtiartikkelista:


Kauppakassin valinnalla on vaikutusta ympäristöön. Ei ole yhdentekevää, miten ruuat kotiin kantaa. Mitä enemmän ihminen ottaa materiaaleja luonnosta käyttöön, sitä enemmän aiheutuu haitallisia ympäristövaikutuksia. Suomen luonnonsuojeluliitossa on laskettu kauppakassien ekotekokkuutta ja havaittu kankaisen kestokassin olevan paras.
Jos puuvillaista kestokassia käytetään vuoden ajan joka toinen päivä ja se pestään sinä aikana kolme kertaa, kuluttaa se käyttökertaa kohden 20 kertaa vähemmän uusiutumattomia luonnonvaroja kuin kerran käytettävä muovikassi. Paperikassiin verrattuna kangaskassin ekotehokkuus on jopa 250-kertainen. Vaikka muovi on uusiutumaton materiaali ja paperi uusiutuva, kuluu paperikassin valmistuksessa selvästi enemmän uusiutumattomia luonnonvaroja!

Osallistuin myös tähän             850490.jpg

Jos innostuit kauppakassin teosta jätä kommentti lootaan, niin käyn kurkkaamassa :)

ps. yritän etsiä uutta pohjaa, ylimääräisiä päivityksiä voi tulla siitä.

Myöhemmin...
Uusi pohja löytyi Tuuliviiriltä. Olen tehnyt siihen itse vähän muutoksia otsikkofontti ja väri on muutettu samoin nuo laatikoiden värit. Olkoon tämä nyt jonkin aikaa.


Käksältä sain tälläisen, kiitos!

                                        852150.jpg
Mukavahan se on tunnustuksia saada :)

Laitan sen eteenpäin Lellulle, Lellun kädenjälkeen ja Kaisu-maisulle Kaisumaisun kutimeen.