Sinikka!
ONNEKS OLKOON!
          1115935.jpg
        Onnentuojana oli mieheni ja virallisena valvojana toimi Joulunalle :)

Kiitos kaikille arvontaan osallistuneille. Mukava lukea teidän mielipiteitänne parhaasta jouluherkusta ja ihanimmasta tunnelman tuojasta.
Sinikka kertoili seuraavaa jouluherkuista ja tunnelmasta:

Onnea blogille!
Paras jouluherkku on kinkku ja imelletty perunalaatikko.Jouluisen olon tuovat kynttilät,piparien ja joulutorttujen tuoksu....

Sinikan kanssa samaa mieltä parhaasta jouluherkusta oli 27 blokkaajaa. Siis arvontaan osallistujien mielipiteistä suurimman suosion sai kinkku! Toiseksi tuli joulutorttu 5 äänellä ja sitten perinteiset laatikot tasapäin : porkkana, lanttu ja perunalaatikko sekä rosolli.

Tunnelman tuojia löytyikin paljon erilaisia, tässä eniten kannatusta sai kynttilät 12 äänellä. Sitten yhdessäolo, perhe ja lapset.  Laskeskelin nää tulokset ensimmäiseksi mainitun mukaan :)

Vastauksista huomaa että joulu on edelleenkin suurin juhlapäivä vuodessa. Silloin vaalitaan perinteitä ja vietetään aikaa yhdessä perheen kanssa.

Tässä kaikkien iloksi  juttuja joista muodostuu oikea joulu meille kaikille!

Kinkku, joulupöydän herkut, porkkanalaatikko, lantttuloota, joulutortut, piparitaikina, glögi, sallatti/rosolli, italiansalaatti, lipeäkala, perunatuuvinki, luumukiisseli, sienisalaatti, riisipuuro, sekametelisoppa, piparit, kalkkuna, hyvä ja levollinen mieli, itsetehdyt suklaat, englantilainen hedelmäkakku, lohi, luumuvanukas, maksalaatikko, piimälimppu, kalat, juusto, suklaa...

Joulutunnelma napataan näistä:
Leivonta lasten kanssa, hautausmaalla käynti, kauniit joululaulut, joulun tuoksut, joulutunnelma tulee itsekseen pikkuhiljaa, yhdessäolo, rauhoittuminen, joulun ekat koristeet, joulurauhan julistus, lasten silmät joulupukkia odotellessa, isän paistama kinkku, tuoksuvat piparit, kynttilät, kuusi, pikkuhiljaa joulujuttujen ilmaantuessa, hyasintin tuoksu, piparitalon leivonta, vastasatanut lumi, paras joulutunnelma on ennen joulua, lapset, värikkäät valot, perhe, rauhoittuminen yksin muiden jo mentyä nukkumaan, hiljaisuus, korttien näpertäminen, kirkossa käynti, joulukoristeiden asettelu, lasten ilo ja pakettipiilojen etsintä...

Minun mielestä paras jouluherkku on lanttulaatikko ja joulutortut  ja tunnelma tulee tuoksuista  ja yhdessäolosta joulunameja syöden.

Mukavaa joulunodotusta kaikille :)

 Pohja on Tiian joulusukat, linkkinappi oikealla.