Mikä onkaan ihananpaa kun saa viileänä talvi-iltana leväyttää olkapäilleen lämmittävän kisun! Jos kolottaa tai särkee silloin tämä on suosikkini. Aitokin tietysti käy :)

Tämän mallin tapasin yhden tuttavan kautta ja pitihän se itsellekin kopsata. Ei ole siis oma kehittämä. Noissa suorissa jyvätyynyissä on se vika etteivät ne tahdo pysyä olkapäillä hyvin. Tämän kanssa ei ole sellaista ongelmaa vaan se asettuu hyvin ja pysyy .


318313.jpg
ohranjyväkissa, kurnau

Täytteenä on ohranjyviä (ostin suoraan myllyltä) koska kuulin että ne olisivat parempia kuin kauranjyvät. Eivät pölyä yhtäpaljon ja ovat allergisillekin parempia.

Mittoja: Leveimmältä kohdalta pituus 43 cm, korkeus 34 cm, vatsan kohdalta paksuus 16 cm. Nämä ovat valmiin kisun mittoja. Painoa n. 1kg. Kuvasta näkyvät ompeleetkin aika hyvin ja täytetty tämä on toisista jaloista.

Ensin jyvät kisuun ja sen jälkeen päälliompeleet. Pään ommel on kokonaan kiinni jotta jyvät pysyvät paikallaan, takajaloista lähtevä ommel päättyy ennen päänommelta, samoin etujaloista lähtevä ommel. Häntäommel loppuu ennen puoltaselkää. Kankaana tiivistä puuvillakangasta.